WK zeilen : tickets voor Tokyo 2020 te verdienen !

Van 30 juli tot 12 augustus vindt in het Deense Aarhus het WK zeilen plaats. Daar kunnen onze Belgische topzeilers een kwalificatie afdwingen voor de Spelen van Tokio in 2020. Het BOIC trok naar de Topsportschool in Gent waar het Emma Plasschaert en Maïte Carlier trof tijdens een training.

Zeilster Emma Plasschaert werd geboren in Oostende. Na enkele jaren competitiezeilen in de Optimist- en de Europe-klasse schakelde ze in 2010 over naar de olympische Laser Radial-klasse. In het Laser Talent team van de Vlaamse Yachting Federatie deed Emma Plasschaert ervaring op en na haar overstap van junior naar senior in 2013 stootte ze door naar de wereldtop. Nu gaat ze volop voor een topprestatie in Tokio.

Maité Carlier werd geboren in Oostende. Ze begon met zeilen toen ze zeven jaar was, eerst in een Optimist en daarna in een Laser 4.7. In 2014 stapte ze over naar de olympische Laser Radial-klasse. Daar heeft ze intussen al knappe resultaten verzameld. Vaart ze binnenkort naar de Olympische Spelen in Tokio?

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 123 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019