Logo of Team Belgium

Op 24 juni 2018 verzamelden zo’n 1350 sportfanaten en supporters in de Hippodroom van Watermaal-Bosvoorde voor de Run to Tokyo, een olympische marathon georganiseerd door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO).

Drie jaar na de zeer succesvolle Run to Rio, organiseerde het BOIC de Team Belgium Run to Tokyo. Dat is een teambuilding evenement voor bedrijven en het tweede van de zes fundraisingevents ten bate van de Team Belgium atleten.

Team Belgium een duwtje in de rug geven

Zo’n 1350 lopers van 270 bedrijventeams namen deel aan deze marathon. Vijf lopers per team losten elkaar af om samen de afstand van een marathon, (42,195 km) af te leggen. Op dit evenement, waar ook de Vereniging van Belgische Olympiërs uitgenodigd was, waren ook een 70-tal olympische atleten aanwezig waaronder Gaston Roelants, Ilse Heylen, Marie-Isabelle Lomba, Charline Van Snick, Ulla Werbrouck en Jean-Michel Saive. Collega’s, familie, buren, iedereen was welkom op de site als supporter en om te genieten van de gezellige Japans-olympische sfeer.

Pierre-Olivier Beckers, BOIC-voorzitter : “De Nationale Loterij en de gemeenschappen maken aanzienlijke bedragen vrij voor de topsport in ons land, maar de bijkomende financiële steun vanuit de privésector laat het BOIC toe om onze topatleten een extra duwtje in de rug te geven en hen in de best mogelijke omstandigheden naar de Spelen te sturen. Daarom organiseert het BOIC fundraisingacties zoals de Run to Tokyo. De events die het BOIC organiseerde in aanloop van de Olympische Spelen van Rio in 2016, brachten 750.000€ op. Winnen op het hoogste niveau kan je enkel als team waarbij alle actoren een onmisbare bijdrage leveren.”

Philippe Vander Putten, CEO van het BOIC: “Iedereen moet de krachten bundelen als ons land dezelfde successen wil boeken op de Olympische Spelen in Tokyo in 2020 als in 2016. Studies tonen aan dat de investeringen in topsport een belangrijke factor voor succes zijn. Niet alleen budgetten, maar alle vormen van inbreng of aanmoedigingen zijn nuttig. Ik ben dan ook blij dat zo veel teams, én hun supporters, vandaag afgezakt zijn naar de Hippodroom om de Team Belgium atleten een duw in de rug te geven.”

Pieter Timmermans, VBO topman, benadrukt het belang van een goede ondersteuning van de Belgische atleten: “Talent is één zaak, ondersteuning en accommodatie is iets anders. De laatste jaren hebben diverse sporttakken hun nationale ploeg geprofessionaliseerd, met uitstekende resultaten tot gevolg. Ik denk onder meer aan onze Belgische hockeymannen- en vrouwen. Hierop moeten we voortbouwen. Een sterke Belgische vertegenwoordiging op internationale sportevents is trouwens een uitstekende zaak voor onze Belgische economie en ons imago. Dan heb ik het bijvoorbeeld over de verschillende Belgische ondernemingen die projecten binnenhalen n.a.v. belangrijke sportgebeurtenissen zoals bv. Olympische Spelen.”

Road to Tokyo events

In aanloop van de Olympische Spelen in Tokio krijgen bedrijven en organisaties de kans om zich te associëren met de olympische thematiek.

De Road to Tokyo bestaat uit vier evenementen: de Golf to Tokyo, de Run to Tokyo, de Catwalk to Tokyo en, tijdens de Olympische Spelen, het Tokyo House.