​Sportimonium opent schermzaal Charles Debeur

De volledige collectie van het ‘Musée de l’Escrime Charles Debeur’ vond in het Sportimonium een veilig onderkomen. Het schermmuseum, dat in 1982 te Elsene werd opgericht en enkele jaren geleden zijn deuren sloot, vertrouwde zijn volledige verzameling toe aan het Sportimonium.

Het Sportimonium zoomt in op de glorietijd van het Belgische schermen en laat de bezoeker de sfeer opsnuiven van deze sportdiscipline.

De gloednieuwe schermzaal biedt een blik op tal van topstukken zoals schilderijen en tekeningen van gerenommeerde maîtres d’armes, diploma’s, karikaturen en foto’s van succesvolle schermers uit het begin van de 20ste eeuw, trofeeën, programma’s van grote schermevenementen, ….

En uiteraard ontbreken de drie wapens niet, namelijk het floret, de sabel en de degen. De kamer is verder aangekleed met aan de wanden een reeks schermmaskers en schermpakken en op de vloer een oude schermpiste.

Een topselectie uit de collectie van het voormalig ‘Musée de l’Escrime Charles Debeur’ werd in een passend, aristocratisch kader geplaatst en wordt permanent tentoongesteld.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 234 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020