Sandrine Tas boekt in Geisingen derde zege

Sandrine Tas heeft haar eerste internationale skeelerwedstrijd van het seizoen afgesloten met een nieuwe overwinning. De Belgische zegevierde zondag tijdens de Europa Cup-wedstrijden op de piste van het Zuid-Duitse plaatsje Geisingen op de tien kilometer. Het was haar derde triomf van het weekend. De studente uit Oostende was eerder ook de beste op de puntenkoers en de 200 meter met vliegende start.

Bart Swings eindigde op de 15.000 meter bij de mannen als tweede. De overwinning ging naar de Portugees Diogo Marreiros. Swings moest in de slotfase op jacht naar Marreiros, die was gelanceerd door zijn ploeggenoot, de Nederlander Luc ter Haar. De skaters van Bont (Marreiros) en Powerslide (Swings) hadden de koers hard gemaakt. 

Bij de vrouwen waren Tas en de Duitse Mareike Thum duidelijk sterker dan de rest van het veld, waarin de Italiaanse Francesca Lollobrigida ontbrak. Bij junioren was de zege op de afvalkoers (10 km) voor het Belgische talent Jason Suttels. Op de 500 meter miste Tas de overwinning op negen duizendste van een seconde. De zege ging naar de Italiaanse Giorgia Bormido. 

Stien Vanhoutte, de tweede Belgische, eindigde in de finale als vierde. Bij de mannen ging de winst naar de Duitser Simon Albrecht. Swings had het genoegen in de voorwedstrijden de beste tijd van alle deelnemers te rijden (41.623), maar werd in de halve finales uitgeschakeld en klasseerde zich als vijfde. Die plek viel ook junior Jason Suttels ten deel.

Belga

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 1 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival Bakoe 2019