Raheleh Asemani en Laura Roebben : “Op het EK is alles mogelijk!”

In Kazan (Rusland) wordt van 10 tot 13 mei de 23e editie van het Europees Kampioenschap Taekwondo gehouden. Die datum staat rood omcirkeld in de agenda van Laura Roebben en Raheleh Asemani!

Raheleh Asemani : “Iedereen van het team heeft heel hard gewerkt naar dit EK. De intensieve trainingen zijn al een poosje voorbij, we zijn de laatste twee weken aan het conditie trainen. We zijn klaar voor Kazan.”

“Proberen blessurevrij te blijven en de conditie opbouwen tot aan het EK is nu de boodschap, want daar willen we pieken. Tot begin april hadden we 10 trainingen per week, waarvan tweemaal per week een conditietraining.”, vult Laura Roebben aan.

Wat zijn jullie ambities voor het EK?
Raheleh Asemani : “We hebben in ieder geval alles gegeven tijdens onze voorbereidingen. Ik ga zeker mijn best doen om beter te doen dan op het vorig EK in 2016. Toen won ik brons.”

Laura Roebben: “Ik ga mijn uiterste best doen, en dan is alles mogelijk. Ik weet dat ik hard getraind heb en goed voorbereid vertrek naar Kazan. In taekwondo is het zoals bij vele andere sporten : veel hangt af van de dag, van het moment."

Wat is jullie top-3 voor het EK?
Raheleh Asemani : Groot-Brittannië op één – of neen, België (lacht), Groot-Brittannië en op 3 … goh er zijn zoveel sterke atleten en zoals Laura daarnet al zei, alles kan.”

Laura Roebben : Turkije – Frankrijk – België (lacht) … We hebben hard getraind alles is mogelijk, we moeten erin blijven geloven!”

Is er voldoende aandacht voor jullie sport?
Allebei de taekwondoïns schudden tegelijkertijd en zeer duidelijk “neen” met het hoofd.

Laura Roebben : “Neen, totaal niet. Neem Jaouad Achab, we hebben in België een wereldkampioen, maar wie kent hem ? In andere landen zou iedereen hem kennen. Een wereldkampioene atletiek is hier dan wel goed gekend door iedereen. Ik hoop dat daar ooit verandering in komt.”

Raheleh Asemani : “Er zijn atleten geselecteerd voor de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires en voor het WK Junioren. Als de evenementen wat meer persaandacht zouden krijgen, dan zouden meer mensen vertrouwd worden met onze sport. Dat zou mooi zijn.”

Mijn  mooiste herinnering
Raheleh Asemani : “Mijn vijfde plaats op de Olympische Spelen in Rio was wel mooi.”
Laura Roebben : “Mijn mooiste herinnering is toch wel de bronzen medaille die ik gewonnen heb in Nanjing in 2014 op de Jeugd Olympische Spelen.”

Mijn grootste ontgoocheling
Raheleh Asemani : “Mijn verlies met golden point op de Olympische Spelen in Rio, dat was echt pijnlijk.”

Laura Roebben : “Ik heb nog geen echte grote teleurstellingen gekend. Ik ben nog aan het groeien en ik zie elke mindere prestatie of elk verlies als een ervaring waaruit ik kan leren en sterker kan van worden.”

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 21 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019