Philippe Vander Putten spreekt Belgische ondernemers toe in Rio

Philippe Vander Putten was op 22 juni in Rio de Janeiro in het mythische Maracana stadion om er de match België – Rusland bij te wonen en er de Rode Duivels een hart onder de riem te steken.

Daarvoor, op zaterdag 21 juni nam de BOIC-CEO samen met Koning Filip en Koningin Mathilde, de Ministers Pieter De Crem en Didier Reynders en leden van de Belgische Voetbalbond deel aan een werkvergadering met Belgische ondernemers en het organisatie comité voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Woonden eveneens de vergadering bij, Bernard Quintin, consul-generaal van België in Rio en ambassadeur, Agemars Sanctos, de directeur institutionele relaties RIO 2016 en vertegenwoordigers van de stad Rio.


De Belgische ondernemers vormden een delegatie van de Belgian Sports Technology Club, een initiatief van Agoria en het BOIC.

Peter Demuynck, CEO van Agoria (BSTC) en Piet Moons, voorzitter van de Belgian Sports Technology Club waren aanwezig.

Tien Belgische technologiebedrijven haalden immers contracten binnen voor het WK voetbal in Brazilië en ook voor de Spelen van 2016 in Rio liggen er volgens Agoria mogelijkheden voor Belgische bedrijven.

“Wij hebben onze ‘Road to Rio’ aangevat, en dat doen we niet alleen. Ik ben verheugd dat het Verbond van Belgische Ondernemingen zich engageert om samen met ons deze tocht te maken. Ook Fedustria, de Belgische federatie van de textiel-, hout- en meubelindustrie, is al jaren een trouwe partner bij het ontwerpen van de officiële kledij voor de Belgische olympische atleten. Daarnaast hebben we ook al jaren een partnership met Agoria en de technologische industrie in België. Via het BSTC vinden bedrijven de weg naar de organisatiecomités van bijvoorbeeld dit WK voetbal of de Olympische Spelen van Rio. We geloven in de topprestaties van al deze bedrijven. In hun streven naar het hoogste verschillen ze niet van topsporters. Zij vormen op hun beurt de noodzakelijke ondersteuning die onze topatleten nodig hebben om hun droom te verwezenlijken en hun land te inspireren.” Zo sprak Philippe Vander Putten de vergadering toe.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 274 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020