Olivier Warner eerste Belgische breakdancer ooit op Jeugd Olympische Spelen

Olivier Warner is de atleet die de geschiedenis zal ingaan als de allereerste Belgische breakdancer op de Jeugd Olympische Spelen. Breakdancen staat daar ook voor het eerst op het Olympische programma. Olivier Warner kijkt er alvast naar uit!

Het is voor Olivier Warner een grote eer om deel te nemen aan de Jeugd Olympische Spelen in Buenos Aires. Zijn grootste motivatie ooit, zo zegt hij zelf.

Olivier Warner : “Het is voor mij natuurlijk ook zeer speciaal omdat breakdance voor het eerst als een olympische sport wordt erkend. Ik krijg dan ook nog eens de kans om mijn land te vertegenwoordigen in mijn sport, heel bijzonder!”

“Ik verwacht veel uitwisselingen tussen de atleten en ik denk dat het heel erg interessant zal zijn om jongeren van verschillende culturen en sporten te ontmoeten.

Olivier Warner - of Bboy Reflow dat is de competitienaam - is 16 jaar, woont in Antwerpen en is vastberaden om goed voorbereid naar Argentinië te vertrekken. Na zijn 5e plaats op het WK in Tokyo hoopt Olivier beter te doen in Buenos Aires. Hij hoopt daar een medaille te kunnen bemachtigen.

“Nieuwe moves creëren zal misschien niet lukken, maar tijdens de vakantie zal ik iedere dag 6 uur trainen, tijdens de schooldagen staan er 2 tot 4 uur op het programma. Ik wil en zal alles geven om er op de Jeugd Olympische Spelen te staan.”

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 123 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019