Montafon klaar om het EJOF 2015 te verwelkomen


Na de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing van voorbije zomer is het uitkijken naar alweer een andere Olympische multidisciplinaire competitie voor jonge talenten. Volgend jaar is dat van 25 tot 30 januari het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival. Gastheren zijn deels het Oostenrijkse Vorarlberg en deels Liechtenstein. Rudy Lahor keerde tevreden en onder de indruk huiswaarts na de chefs de mission meeting van begin oktober. Een gesprek.

Minder dan 100 dagen scheiden ons nog van de openingsceremonie in de spiksplinternieuwe venue in Tschagguns, Skijumping Hill, van deze 13e editie van het Europees Jeugd Olympisch Winter Festival in Vorarlberg – Liechtenstein … en in Montafon is alles onder controle!

Rudy Lahor : “Het Organisatiecomité van de Winter EJOF is een jonge en dynamische ploeg, alle voorbereidingen zijn op schema en dat hebben we kunnen constateren tijdens de chefs de mission meeting. De grootste uitdaging voor het organisatiecomité zal het transport worden van de 1.600 atleten en officials die verwacht worden. Maar het voorgestelde plan is overtuigend. Het overgrote gedeelte van het werk is gebeurd, nu rest enkel nog het fine-tunen.”

Bezoek venues

Gedurende de twee dagen durende chefs de mission meeting werd een dag uitgetrokken voor o.m. het bezoek aan de verschillende sport venues. Het overgrote gedeelte van de sportcompetities gaan door in Vorarlberg. In Liechtenstein worden het alpijns skiën en cross country gehouden.

“België zal vertegenwoordigd zijn in alpijns skiën en kunstschaatsen. Alpijns skiën speelt zich af in Malbun in Liechtenstein en het kunstschaatsen zullen we aan het werk zien in Dornbirn in Vorarlberg. De tijd die nodig is om de afstand te overbruggen naar de venues zou voor een issue kunnen zorgen, daar moeten we nog een oplossing voor vinden,” vertelt de chef de mission.

Verder werden workshops georganiseerd en plenaire sessies die de chefs de mission een duidelijk beeld hebben gegeven over de stand van zaken.

Olympisch dorp
In tegenstelling tot andere EJOF’s zullen de atleten niet in eenzelfde olympisch dorp verblijven maar worden de verschillende NOC’s ondergebracht in 32 verschillende hotels en gastenverblijven verspreid over 8 dorpen in de vallei Montafon. Grotere delegaties hebben eerste keuzerecht, waar Team Belgium zal verblijven is op dit ogenblik nog niet bekend.
Het organisatie comité en de NOC hotels liggen allen in Schruns.

Wat ook bijzonder is aan deze EJOF is dat de medailles uitgereikt worden iedere dag om 19u00 op de zogeheten Medal Plazza ook in Schruns.

Alpy, de mascotte
Op het einde van de meeting kwam Alpy tevoorschijn, Alpy is de mascotte van het Festival en is een marmot wiens naam een samenvoegsel is van de woorden ‘Alp’ en ‘Y’ dat staat voor het Engelse ‘Youth’.

“Een ding staat vast de prachtige vallei en streek van Montafon staat klaar om het kruim onder de jonge Europese atleten te verwelkomen. Let’s go ‘Rock the Alpes’!”, besluit Rudy Lahor.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 217 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2021