Logo of Team Belgium

De Tsukuba International Academy for Sport Studies (TIAS) in Japan lanceert een universitair master programma : “Sport and Olympic studies”. De masteropleiding biedt een vorming aan voor de volgende generatie wereld-sportleiders. Het masterprogramma duurt 18 maanden (van oktober 2019 tot maart 2021) en handelt over sport gerelateerde vakgebieden en knowhow en kennis over de olympische– en paralympische spelen. Tegelijkertijd wil de masteropleiding ook een forum bieden voor internationale uitwisseling.

De toelatingsvoorwaarden voor deze masteropleiding zijn : in het bezit zijn van een bachelor diploma, voor personen ouder dan 22 jaar : gelijkwaardig door ervaring.

Inschrijvingen lopen nog tot 26 december 2018, voor meer informatie kan u terecht op de website van TIAS.

De Tsukuba International Academy for Sport Studies

De Tsukuba International Academy for Sport Studies (TIAS) maakt deel uit van de Universiteit van Tsukuba en is opgericht in 2014 met de steun van het programma “Sport for Tomorrow”, dat door de Japanse overheid is geïntroduceerd om de sport te promoten samen met de Olympische en Paralympische bewegingen.

Sport for Tomorrow
Sport for Tomorrow is een programma dat met de steun van de Japanse regering van start is gegaan en wordt uitgevoerd. Het doel is om meer dan 10 miljoen mensen in meer dan 100 landen en regio's wereldwijd te bereiken met sportactiviteiten, met bijzondere nadruk op ontwikkelingslanden. En van de basis aan de Universiteit van Tsukuba - die een historische band heeft met de Olympische Beweging, biedt TIAS kandidaten uit de hele wereld de mogelijkheid om deel te nemen aan culturele uitwisselingen en biedt tegelijkertijd een vorming aan in diverse sportgerelateerde onderwerpen, variërend van Olympisch onderwijs tot de nieuwste benaderingen in management, onderwijs en coaching.