​Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem krijgt IOC Trofee “Olympism in action”

Op vrijdag 24 mei heeft het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité de trofee “Olympism in action” van het Internationaal Olympisch Comité uitgereikt aan de Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem.

De IOC Trophy for Olympism in Action 2018 is een erkenning voor degenen die sport als hefboom gebruiken om een betere en vreedzamere wereld op te bouwen. Deze trofee gaat naar een persoon of een organisatie. Het BOIC heeft beslist om de trofee dit jaar uit te reiken aan de Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem en zijn voorzitter, Laurent Thieule.
Pierre-Olivier Beckers, BOIC-voorzitter: “De Koninklijke Europa Voetbalclub Kraainem speelt een belangrijke rol in de opvang van vluchtelingen via de sport. 
Sport heeft de unieke kracht om bestaande barrières tussen mensen te overstijgen en ze samen te brengen. Als zodanig is het een van de beste remedies tegen discriminatie en intolerantie. 
Dit is het doel van de voetbalclub Kraainem, die wekelijks een twintigtal Afghaanse, Syrische, Irakese of Eritrese vluchtelingen ontvangt.”

Dit initiatief werd gelanceerd in september 2015 en heeft het mogelijk gemaakt dat 2.000 niet-begeleide minderjarige vreemdelingen in Kraainem konden worden verwelkomd. Het is ook een Europees proefproject geworden dat door de Europese Commissie en de UEFA Children’s Foundation wordt gesteund. In België heeft de Belgische Voetbalbond een dertigtal amateurclubs samengebracht die onderdak bieden aan jonge vluchtelingen, en Koninklijke Europa Kraainem FC maakt nu deel uit van een netwerk van Europese clubs.

IOC Trofee
Sinds 1985 reikt het Internationaal Olympisch Comité jaarlijks een trofee uit voor een specifiek thema, geïnspireerd door de huidige trends. Deze trofee wordt ter beschikking gesteld van de Nationale Olympische Comités die een laureaat kiezen. Het thema voor 2018 was "Olympisme in actie".

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 307 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2021