Jérôme Guery wint Grote Prijs in Mexico

Jérôme Guery heeft zaterdag met Quel Homme de Hus de Grote Prijs gewonnen op de Global Champions Tour manche in Mexico.

Guery haalde het voor de Egyptenaar Abdel Saïd (Venise du Reverdy) en de Nederlander Harrie Smolders (Don VHP Z N.O.P.). 

In een jump off met twaalf foutloze combinaties toonde Guery zich de snelste met 39.57 voor Saïd (40.53) en Smolders (40.74). 

Niels Bruynseels (Gancia de Muze) eindigde met acht strafpunten op de elfde plaats. Jos Verlooy (Igor) werd in het klassement achttiende, net voor Pieter Devos (Espoir). Olivier Philippaerts (H&M Extra) moest tevreden zijn met plaats 22. 

De overwinning leverde Guery ruim 100.000 euro op. "Ik rij nog maar twee maanden met dit paard dus deze combinatie is echt nieuw voor mij", reageerde hij. "Dit paard komt van mijn beste vriend. Hij gaf het mij omdat hij wist dat het een speciaal paard is dat verdient aan te treden in vijfsterrenwedstrijden. Ik had de zege vandaag niet verwacht en had nog nooit zo'n gevoel over een paard. Mexico City is mijn favoriete Global Champions Tour wedstrijd. Het is een knappe show. Ik hou van de grote arena en is het prachtig mijn eerste LGCT dit jaar met een overwinning te starten." 

Volgende week staat in Miami de derde manche van de Global Champions Tour op het programma.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 1 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Zomerfestival Bakoe 2019