Hermien Peters en Lize Broekx gaan volgende week ervaring opdoen in Tokio

Artuur Peters, Lize Broekx en Hermien Peters nemen van donderdag 12/09 tot en met zondag 15/09 deel aan het olympisch testevent kajak in Tokio, dat op de olympische wedstrijdbaan wordt gevaren. Broekx-Peters hebben hun olympisch ticket na een vierde plaats in de WK-finale al op zak. Artuur Peters greep zowel in K1 1000m als in de K2 1000m met Bram Sikkens naast zo'n ticket.

Hoewel de nationale sporttechnische commissie nog niet heeft beslist of ze bij de mannen een K1 of een K2 naar de olympische kwalificatieraces zal sturen, kreeg Peters na zijn puike resultaten toch de uitnodiging om deze week naar Tokio af te reizen. De 22-jarige zal in de K1 1000m weerwerk krijgen van vijf topkajakkers die zich op het WK binnen de top zeven peddelden waaronder uiteraard kersvers wereldkampioen Balint Kopasz (Hongarije). 

Lize Broekx en Hermien Peters gaan niet alleen op verkenning van de olympische wedstrijdbaan, ze gaan ook twee nummers uittesten, want door hun selectie in de K2 mogen ze mits het akkoord van het BOIC allebei ook in K1 aan de Spelen deelnemen. In de K2 treffen ze straks zowel de kersverse wereldkampioenen Khudzenka-Litvnchuk als de zilveren WK-medaillewinnares Anna Pulawska, die niet met haar WK-ploegmate Naja in de K2 stapt, maar wel met Helena Wisniewska, brons in de Poolse K4 500m.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 159 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020