Heel blij tussen al die Belgische sportlegendes te staan!

"We kunnen alleen maar heel blij en fier zijn dat we tussen al die Belgische sportlegendes staan", verklaarde Tom Boon donderdag even nadat de Belgische nationale mannenhockeyploeg op de erelijst van de Nationale Trofee voor Sportverdienste verscheen.

"We zijn hier heel fier op, al is het wel anders dan zeges die je op het terrein boekt", reageerde de aanvaller van de Red Lions na een training met het nationale team in Oudergem. "Wanneer je alle resultaten bekijkt die dit jaar door Belgen zijn behaald, dan kan je niet anders dan blij zijn." Na de wereldtitel en de Europese titel gaan de Red Lions in Tokio voor olympisch goud. 

"Veel mensen zien ons al in de finale of met een medaille, maar we hebben nog heel veel werk voor de boeg." Op de Spelen zijn drie à vier ploegen volgens Boon kandidaat voor de gouden medaille. "En wij horen daarbij. We hebben alles in handen om de eindzege te pakken, maar grote concurrenten zullen ons pad kruisen. We zullen op ons best moeten zijn op de belangrijke momenten."

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 205 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Vuokatti 2021