Deze Belgen komen maandag in actie

Maandag is het money time voor Evi Van Acker. Ze kan in de medal race in de Laser Radial-klasse bij een uitstekende regatta nog opschuiven naar een zilveren plak. Ook enkele atleten en gymnasten komen in actie.

We beginnen bij de atleten van Team Belgium die voor het eerst in actie komen deze Spelen. Olivia Borlée en Cynthia Bolingo starten in de reeksen van de 200m. In heat 3 van de reeksen voor het K1 1000m maakt kajakker Artuur Peters zijn olympisch debuut.

In de eerste ronde van de 3000m steeplechase is het de beurt aan Jeroen D'hoedt. Dennis Goossens staat in de finale aan de ringen. Axelle Dauwens opent haar olympisch avontuur in de reeksen van de 400m horden. Bij de mannen neemt Michaël Bultheel deel aan hetzelfde onderdeel. Jasper De Buyst en Jolien D'Hoore rijden vandaag in het Rio Olympic Park het omnium.

De zeilers Yannick Lefebvre en Tom Pelsmaekers beginnen in hun 49er aan de laatste drie regatta's van hun zeiltornooi. Maar alle ogen zullen gericht zijn op Evi Van Acker, die vandaag op zoek gaat naar een tweede olympische medaille.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 274 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020