Logo of Team Belgium

Naast lopen zal u op 24 juni in het Zoniënwoud ook moeten deelnemen aan ludieke sportproeven in de challenge-zone waarmee u flinke tijdsbonussen kan winnen voor uw team. Per team leggen twee lopers elk een sportproef af en verdienen punten met hun prestatie. Het resultaat van elke proef wordt omgezet in een tijd. Die wordt afgetrokken van uw eindtijd bij het lopen. Elk team kan dus een belangrijke tijdsbonus verdienen met de challenges en zo een flinke sprong maken in het eindklassement van de Run to Tokyo.

Bij de challenges nemen teams het op tegen andere teams. Voor u hebben olympische atleten van vroeger en nu zich al eens aan de proeven gewaagd in hun eigen of in een andere sport. Zo kan u zich vergelijken met onze topatleten.

Welke challenges uw team zal moeten afleggen, wordt via lottrekking bepaald. Wanneer uw teamcaptain uw ploeg aanmeldt in de onthaaltent krijgt hij een envelop. Daarin zitten twee vouchers waarop de toegewezen challenges staan. U mag zelf bepalen welke twee vertegenwoordigers van uw team ze uitvoert.

Aan elke challenge kan u zich vergelijken met de prestatie van olympische atleten, ze zullen u komen aanmoedigen op het terrein en bij elke challenge krijgt u advies van een expert!

Mogelijke challenges zouden kunnen zijn :

  • Fietsen: leg in een bepaalde tijd de grootste afstand af!
  • Hockey: Wees nauwkeurig op het behendigheidsparcours en scoor doelpunten.
  • Racketsporten: Hoe hard sla jij een tennisbal? Hoe nauwkeurig ben je in badminton of tafeltennis?
  • Atletiek: verspringen, hoogspringen, kogelstoten ... hoeveel punten behaal je?
  • Paralympische challenge (goalball en basketbal in een rolstoel):Precisieoefeningen ... in ongewone omstandigheden.

Meer informatie over de Run to Tokyo