Logo of Team Belgium

Buitenlandse Zaken roept de Belgische Rio-supporters op om zich via de website travellersonline.diplomatie.be voor hun reis naar Brazilië te registreren. Bij onverwachte gebeurtenissen kan de overheidsdienst dan beter bijstand aan de supporters en hun familie in België verlenen.

Deze week lanceert Buitenlandse Zaken op de sociale media een nieuwe campagne om sportliefhebbers die naar de Olympische Spelen in Brazilië reizen zich op de registratiewebsite  TravellersOnline in te schrijven:

Op  travellersonline.diplomatie.be kunnen Belgen hun reis- en persoonsgegevens en de gegevens van een contactpersoon in België invullen. Breekt in het bestemmingsland een crisis uit - door bijvoorbeeld een natuurramp, een aanslag of een ongeval - dan kan Buitenlandse Zaken sneller contact opnemen met de reizigers en met hun familie in België om ze beter te helpen. Twee weken na de terugkeer uit vakantie worden alle gegevens automatisch gewist, zodat de privacy van de reizigers gerespecteerd blijft.

Sinds de lancering van de website op 6 juli 2015 hebben zich al meer dan 106.000 reizigers geregistreerd. Dankzij TravellersOnline konden de Belgische ambassades in het voorbije jaar tijdens crisissen in onder andere Turkije, Japan en Equador landgenoten contacteren en ongeruste familie op de hoogte houden. Aan elke reiziger die op reis naar het buitenland vertrekt, wordt dan ook gevraagd zijn contactgegevens op de website achter te laten.