BOIC stuurt 159 jonge sporttalenten op herfststage (foto's)

Het BOIC organiseert van 27 oktober tot 2 november zijn traditioneel geworden multidisciplinaire herfststage voor jonge elitesporters in Vittel en Mulhouse in Frankrijk. Op het programma staat trainen in een multidisciplinaire context met aandacht voor het ontwikkelen van teamgeest en een topsportattitude bij de jonge atleten.

Tom Coeckelberghs, High Performance Manager van het BOIC : “Deze multidisciplinaire stage kadert binnen de belangrijkste opdracht van het BOIC: het voorbereiden op deelname aan de Olympische Spelen.
Binnen een internationale context vormt deze stage een voorbereiding op en opvolging van deelname aan o.a. het Europees Jeugd Olympisch Festival en de Jeugd Olympische Spelen. De meeste deelnemers aan de editie 2018 komen in aanmerking voor deelname aan het Europees Jeugd Olympisch Festival van 2019 en de Jeugd Olympische Spelen van 2022.”

“De professionele infrastructuur, de professionele medische en sporttechnische omkadering en natuurlijk de vele contacten tussen de atleten onderling en met de begeleiding, geven deze stages een enorme meerwaarde. “, vult High Performance Manager, Philippe Préat, aan.

De Belgische delegatie telt dit jaar zo’n 159 jonge topatleten tussen 12 en 18 jaar uit 11 olympische sporten: judo, kajak, voetbal en volleybal in Mulhouse, atletiek, basket, gewichtheffen, handboogschieten, schieten, triatlon en zwemmen in Vittel. Deelnemende atleten worden voorgedragen door hun sportfederatie.

Meer dan ooit is het BOIC overtuigd van de nood aan een goede gestructureerde topsportpolitiek voor jonge beloften. Het stelt dan ook alles in het werk – samen met de gemeenschappen, de sportbonden en de liga’s, om de projecten te steunen die sport en jongeren stimuleren.

Pierre-Olivier Beckers, voorzitter: “De jeugd is onze toekomst, zij zijn onze beste ambassadeurs om de sportbeoefening te dynamiseren en de Olympische gedachte te verspreiden. Vandaag zijn zij de motor van een dynamiek die de topsport zo hard nodig heeft. Dankzij de inspanningen van de sportinstanties van ons land en de Nationale Loterij worden o.m. met het project Be Gold onze jonge talenten structureel gesteund.”

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 60 dagen tot
Europese Spelen Minsk 2019