Belgische Shorttrackers maken comeback op Olympische Winterspelen

Jens Almey en Ward Pétré zijn vanaf nu selecteerbaar voor deelname aan de Olympische Spelen van PyeongChang 2018. De twee schaatsers zouden deelnemen aan de 1.500m. De selectie wordt pas officieel als de raad van bestuur van het BOIC ze bevestigt, na advies van de selectiecommissie.

“De investeringen van de laatste jaren zijn beloond”, vertelt Jens Almey. “Nu hoop ik goed te presteren op de Olympische Spelen”.

Team Belgium zal dus twee atleten in shorttrack tellen. In Sotsji, in 2014, was er geen Belg geselecteerd in deze sport. De laatste Belg die deelnam aan het shorttrack op de Olympische Winterspelen was Pieter Gysel in 2010. Hij is nu de coach van Jens en Ward. “Ik wil hen geen druk opleggen door te hoge ambities te stellen,” aldus Gysel.

Jens en Ward zullen vooral naar PyeongChang gaan om ervaring op te doen. Zij zullen kunnen kennismaken met het internationale niveau. Tot nu toe namen zij enkel deel aan competities binnen Europa om budgettaire redenen.”

Er blijven nu nog minder dan 70 dagen voor de twee schaatsers om zich aan te passen aan het internationale niveau en zich klaar te stomen voor een mooie prestatie in PyeongChang.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 61 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019