Belgian Cheetahs pakken WK-ticket

De Belgian Cheetahs eindigden op de World Relays in het Japanse Yokohama op de tweede plaats in de B-finale van de 4x400 meter. Toen de laatste loopster van de Cheetahs, Camille Laus, de stok doorkreeg zat ze pas in vierde positie, maar ze liep de Duitse en de Australische slotloopsters voorbij en sprintte zo naar een tweede plaats. "Dol ben ik op zo'n wedstrijd. Het is om zulke emoties te beleven dat we elke dag trainen", geniet Laus na.

Ook haar teamgenoten leefden mee met de sprint van Laus en keken vol vertrouwen. Paulien Couckuyt: "Ik zag haar vertrekken en ik wist dat dit goed ging komen, ongelooflijk die sprint". Camille Laus geeft er nog wat uitleg bij: "Ik hoopte in mijn sprint dat de anderen zouden breken en dat gebeurde. Als je zo kan terugkomen, geeft dat echt een boost, ik ben dol op zulke wedstrijden." 

De strategie na zaterdag werd helemaal veranderd. Hanne Claes: "We wilden Camille op het einde hebben, omdat ze echt die eindsprint heeft." "Onze coach Carole Bam had dat beslist", licht Camille Laus toe, "dat kwam me goed uit, want mijn laatste rechte lijn is meestal nogal snel." 

Paulien Couckuyt kreeg ook een andere rol. Zaterdag liep ze als vierde, in de B-finale zondag als tweede: "Ik had daar meer stress voor, want het moeilijke punt is na honderd meter tussen de anderen schuiven. Ik was heel snel gestart, maar ik heb mijn opdracht volbracht, als derde de stok doorgeven, net achter de Nederlandse en de Duitse." 

Het grote doel was met de drie teams een ticket pakken voor het WK voor Doha. De Tornados en de gemengde ploeg slaagden daar zaterdag al in en nu ook de Cheetahs. Paulien Couckuyt: "Als je een doel vooropstelt en je haalt dat ook, dan is dat geweldig."

Belga 

De reactie van Carole Bam, coach van de Cheetahs tijdens de kwalificatie voor het Wereldkampioenschap van Doha.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 340 dagen tot
Olympische Zomerspelen Tokio 2020