Aurelie Coigniez zal Team Belgium steunen in PyeongChang

Begin december 2017 bood Team Belgium de mogelijkheid een reis te winnen naar de Olympische Winterspelen die in februari doorgaan in PyeongChang (Zuid-Korea). Aurelie Coigniez, 20 jaar, was de uiteindelijke winnaar van deze wedstrijd. Zij heeft beslist naar Zuid-Korea te vertrekken met haar beste vriend.


Team Belgium : Was deze prijs een echte verrassing voor jou?

Aurelie Coigniez : Deze prijs was een grote verrassing voor mij. Zo groot zelfs dat ik eerst niet heb geantwoord omdat ik dacht dat het een nepmailtje was. Uiteindelijk na wat opzoekwerk ben ik het dan toch gaan geloven en wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan!

Met wie ben je van plan naar de Spelen te gaan?

Ik heb direct naar mijn beste vriend gebeld, Robin De Beir, om te vragen of hij wou meegaan. Slechts 10 seconden later had ik al 100 keer ja gehoord van hem.

Je moet studeren voor jouw examens had je me vanmorgen gezegd…wat studeer je en wat zijn jouw doelstellingen voor later in het leven?

Ik zit momenteel in het 2e jaar Grafische en Digitale Media aan de Artevelde hogeschool. Mijn doelstellingen later in het leven zijn voornamelijk gericht op zoveel mogelijk geluk uit het leven halen. Mijn ideale toekomst ziet er dan ook eentje uit met veel creativiteit, reizen en muziek.

Reis je graag…en ben je al vaak naar buitenland geweest?

Ik reis zeer graag, ik ben al in veel landen geweest maar Tunesië is toch een van de reizen die ik het meest zal onthouden. De spontaniteit van de mensen daar maar vooral hoe zij geluk anders zoeken dan wij. In de kleine dingen zit het meeste geluk!

Net zoals het winnen van deze wedstrijd!

Ik kijk er dan ook zeer hard naar uit om weer een nieuw land, nieuwe gewoontes en nieuwe mensen te leren kennen.

Welke atleet/sport volg je meer specifiek voor de Winterspelen?

Qua sporters van de winterspelen zelf weet ik nog niet zeer veel al keek ik wel al van kleins af aan zeer graag naar het kunstschaatsen en het snowboarden. Daarom heb ik ook mijn boodschap gestuurd naar een snowboarder.

Ook u kan de Belgische atleten van Team Belgium steunen op www.goodluckluggage.be en trachten de officiële Samsonite valies te winnen waarmee de atleten zullen vertrekken naar PyeongChang of vliegtickets van Brussels Airlines voor reizen in Europa.

Naar het nieuwsoverzicht

Nog 21 dagen tot
Europees Jeugd Olympisch Winterfestival Sarajevo & Oost-Sarajevo 2019